Wat maakt zonwerend glas zo aantrekkelijk?

Glas
Nieuws

Er zijn verschillende redenen te bedenken om het gebruik van zonwerend glas binnen uw woning te overwegen. Heeft u al eens onderzocht of zonwerend glas voor uw woning interessant kan zijn? Met zonwerend glas houdt u een groter deel van de warmte buiten uw woning. Niet voor niets wordt zonwerend glas ook wel warmte werend glas genoemd! De benaming van dit type glas doet wellicht vermoeden, dat zonwerend glas minder licht doorlaat dan andere soorten glas. Dit is echter niet waar! Met zonwerend glas heeft u nog steeds voldoende licht in huis, maar blijft de temperatuur in ruimtes lager.

Werking van zonwerend glas binnen woningen

Enkel- en dubbel glas laat normaliter 90% van het zonlicht door. Hierbij komt ook veel warmte uw woning binnen. Hierdoor zal de temperatuur in ruimtes snel stijgen. Dit geldt in het bijzonder voor de ruimtes aan de zuidzijde van uw woning. Om te hoge temperaturen te voorkomen in deze ruimtes, kunt u voor zonwerend glas kiezen. Zonwerend glas is van een speciale coating voorzien. Deze coating zorgt dat de warmte reflecteert. Hierbij zal de aanvoer van licht in deze ruimtes niet afnemen. Over het algemeen gesteld is dat zonwerend glas circa 60% minder warmte doorlaat dan bijvoorbeeld normaal dubbel glas.

Voordelen van zonwerend glas in huis

De voornaamste reden om voor zonwerend glas in huis te kiezen, is het feit dat de warmte afneemt in de ruimtes van het huis. Kleinere ruimtes op het zuiden zullen zomers al snel te heet zijn. Op het moment dat u de warmte van buiten wilt ontvluchten, heeft u in zo’n situatie geen plek om even af te koelen. Niet alleen voor uzelf is dit vervelend! Ook kinderen en dieren hebben vaak relatief snel last van de hitte tijdens de zomermaanden. Door voor zonwerend glas te kiezen blijven de ruimtes in huis koeler. Zorg er wel voor, dat u de deuren gesloten houdt!

Toepassing van zonwerend glas in een serre

Een ruimte waar zonwerend glas vaak in gebruik is, is de serre. Een serre bestaat vaak voor een groot deel uit losse ruiten. Zo komt er veel licht binnen de serre en kunt u optimaal van uw tuin genieten tijdens een herfstachtige dag of een koud lentedagje. Door voor zonwerend glas in de serre te kiezen, voorkomt u dat het hier in de zomer veel te heet gaat zijn. Onze glaszetters vertellen u graag meer over de toepassing van zonwerend glas in huis.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Glasschade repareren
Glas plaatsen en vervangen
Isolatieglas
Spoedservice 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button