Verschillende soorten glas

Nieuws

Als u het hebt over glas dan weten we allemaal wel dat er enkel glas en dubbel glas is. De meeste mensen zullen ook nog wel weten dat er HR en HR++ glas is of soms zelfs HR+++ glas, maar de verschillen daartussen worden al wat vager. Veel verder dan ‘die laatste zal wel energiezuiniger zijn… toch?’ komt men vaak niet. Toch zijn er behalve die onderverdelingen nog tal van typen glas op de markt. We zullen in dit artikel enkele soorten glas bespreken.

Gelaagd glas

De eerste van de soorten glas die we bespreken is gelaagd glas. In de autowereld wordt zeer veel gelaagd glas gebruikt. Vrijwel alle ruiten zijn namelijk van gelaagd glas gemaakt. De naam slaat op een laagje kunststof, een laagje klevend pvb (voluit polyvinylbutyral) die tussen de twee delen van de ruit wordt aangebracht. Als om een of andere reden een van beide delen van de ruit zal barsten of scheuren, zullen de scherven vaak aan het laagje kunststof blijven plakken. Het gevolg hiervan is dat er niet snel letsel zal ontstaan doordat de scherven de auto in vliegen. Gelaagd glas is daardoor relatief veilig en stukken veiliger dan bijvoorbeeld het reguliere enkele glas dat sommige oudere woningen nog hebben.

Wat is isolatieglas?

De term isolatieglas zal de meesten van u wel enigszins bekend voorkomen. Hiermee bedoelen we vrijwel elke vorm van glas die in woningen wordt gebruikt. Tegenwoordig hebben we het dan al snel over HR++ glas waarmee dan ook een hoog rendement qua verwarming kan worden gehaald. Op deze manier bespaart u nog meer energie dan met bijvoorbeeld standaard dubbel glas het geval zou zijn.

Bij alle soorten isolatieglas is er een tussenruimte gecreëerd tussen twee (of zelfs meerdere) glasplaten. In deze tussenruimte kan zich lucht of een edelgas, zoals argon of krypton, bevinden. Isolatieglas wordt steeds verder doorontwikkeld, waardoor steeds nieuwe soorten isolatieglas ontstaan met hogere isolatiewaarden. Bent u geïnteresseerd in isolatiebeglazing voor uw woning of bedrijfspand, schakelt u dan één van onze glaszetters in. Deze kan u adviseren over isolatiebeglazing en kan deze beglazing uiteraard ook voor u plaatsen.

Verschillende types isolatieglas

Isolatieglas is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Het ‘gewone’ dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een luchtlaag ertussen. Het verschil met HR-glas is dat hierbij een coating is aangebracht tussen de (twee) glasplaten. Deze coating houdt de warmte van binnen, binnen, door het terugkaatsen van deze warmte. Vanaf HR++ glas is er geen lucht meer aangebracht in de tussenruimte, maar een edelgas.

Waarom kiest u voor ons?

Glasschade repareren
Glas plaatsen en vervangen
Isolatieglas
Spoedservice 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button