Triple-glas: wat is het en waarom kies je ervoor?

Raam triple glas
Nieuws

Het glas dat gebruikt wordt voor de ramen van onze woningen heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Jaren geleden werd er uitsluitend een enkele glasplaat gebruikt. Enkel glas heeft een lage isolatiewaarde en is bovendien makkelijk te breken. De ruiten van veel woningen in ons land bestaan daarom nu uit dubbele glasplaten. Deze glassoort bestaat uit twee glasplaten met een laag lucht ertussen. Jij kunt tegenwoordig echter ook al kiezen voor zogeheten triple-glas. Maar wat is dit eigenlijk voor een glas en waarom zou jij ervoor kiezen?

Wat is triple-glas?

Zoals jij ongetwijfeld al kunt raden, bestaat triple-glas uit drie glaslagen. Tussen de glasplaten is een speciale folie aangebracht. Dit komt de stevigheid van het glas ten goede. Probeert een inbreker triple-glas in te slaan? Dan zorgt de folie ervoor dat het glas bij elkaar blijft. De scherven vallen hierdoor dus niet op de grond. Daarbij komt dat triple-glas natuurlijk ook een stuk beter isoleert. De kou blijft buiten en de warmte beter binnen, waardoor jij minder hoeft te stoken. Triple-glas heeft dus ook een positief effect op jouw energierekening. De isolatiewaarde van drie glasplaten ligt immers een stuk hoger dan die van twee platen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het geluid. Dit dringt namelijk ook een stuk lastiger binnen. De drie glasplaten houden immers meer geluid tegen dan één of twee platen. Geluid van binnen kan moeilijk naar buiten en andersom is dat natuurlijk net zo.

Laat triple glas plaatsen

Wil jij enkel of dubbel glas vervangen door triple-glas? Dan doe je er goed aan dit uit te besteden aan een glaszetter. Waarom? Omdat een professionele glaszetter precies weet hoe hij te werk moet gaan. Hij verwijdert de oude glasplaten allereerst op de juiste wijze. Vervolgens plaatst hij het triple-glas ook op de goede manier. Hierdoor weet jij zeker dat het glas goed isoleert. En dit is maar de vraag wanneer jij zelf triple-glas gaat plaatsen.

Waarom kiest u voor ons?

Glasschade repareren
Glas plaatsen en vervangen
Isolatieglas
Spoedservice 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button