Waarom kiezen voor veilig glas?

Nieuws

De meeste mensen voelen zich veilig in hun eigen woning. Dit gevoel van veiligheid kan door een inbraak of brand in de buurt plots verdwijnen. Waarschijnlijk denkt u in dat geval dat u mogelijk ook met zoiets te maken krijgt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Brand en inbraak helemaal uitsluiten is echter bijzonder lastig. Wel kunt u een aantal maatregelen treffen om de kans hierop te verkleinen. En nee, wij van Rotterdam Glaszetters doelen in dat geval niet alleen op brandblussers, rookmelders en kwalitatief hang- en sluitwerk. Ooit gedacht aan veilig glas? Hiermee kunt u uw woning namelijk goed beschermen tegen inbraak en brand.

Creëer een veiliger gevoel met veilig glas


Heeft u thuis dubbel glas? Dan vermoedt u mogelijk dat uw woning wel veilig is. Dubbel glas is immers een stuk lastiger te breken dan enkel glas. In plaats van één moeten er namelijk twee glasplaten gebroken worden. Toch is het breken van dubbel glas vaak makkelijker dan gedacht. Wilt u nog een stap verder gaan in het beveiligen van uw woning? Kies dan voor veilig glas. Ten eerste is dit een stuk steviger dan standaard dubbel glas. Daarnaast zit er een speciale folie tussen de glasplaten. Dit maakt dat veilig glas een stuk lastiger te breken is. Wanneer iemand probeert veilig glas te breken, blijven de scherven bij elkaar dankzij het folie.

Veilig glas beschermt niet alleen tegen inbraak


Veilig glas beschermt, naast inbraak, ook tegen brand. Dubbel glas doet dit niet. Het voordeel van speciaal brandwerend glas is dat dit minder snel breekt wanneer het warm wordt. Bij vrijwel iedere andere glassoort is dit wel het geval. Met behulp van brandwerend glas heeft u dus meer tijd om een in brand staande ruimte te verlaten. Doordat er geen zuurstof bij het vuur komt, breidt de brand zich namelijk minder snel uit. Brandwerend glas kan dus maar zo uw leven redden. Wilt u veilig glas laten plaatsen dat beschermt tegen brand en inbraak? Doe dan een beroep op een glaszetter.

Waarom kiest u voor ons?

Glasschade repareren
Glas plaatsen en vervangen
Isolatieglas
Spoedservice 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button