Sommige mensen houden van de winter, terwijl anderen er een grote hekel aan hebben. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan ben jij vast en zeker een buitenmens. In dat geval is de winter inderdaad geen leuke periode. Het is namelijk vaak koud buiten, waardoor jij niet zo snel gebruik maakt van jouw tuin. Jij kijkt daarom ongetwijfeld reikhalzend uit naar het voorjaar. Duurt dit nog betrekkelijk lang? Niet getreurd, want jij kunt buiten ook naar binnen halen. In deze tekst geven Wij van Rotterdam Glaszetters jou vijf tips om dat te doen!

1. Hout, hout en nog eens hout

Hout is hét natuurlijke materiaal bij uitstek. Indien jij buiten naar binnen wilt halen, kan hout jou hier bij helpen. Hoe? Door te kiezen voor meer hout in huis. Ruil een stalen tafel bijvoorbeeld in voor eentje van hout en vervang tapijt voor een parketvloer. Door gebruik van deze natuurlijke materialen voelt het al snel alsof je een beetje buiten naar binnen gehaald hebt.

2. Haal stukjes natuur naar binnen

Ben jij gek van felle kleuren? Helaas, deze kom je in de winter buiten vrijwel niet tegen. Dit wil echter niet zeggen dat jij nergens planten in leuke kleuren kunt kopen. Kijk maar eens bij een tuincentrum en je ziet talloze gekleurde planten. Plaats deze eens in jouw woning en je haalt buiten toch alweer een stukje naar binnen.

3. Kies voor dezelfde aankleding

Mensen brengen steeds vaker tijd door in hun tuin. Zeker wanneer het hier comfortabel en sfeervol is ingericht, is dit het geval. Jij moet je er immers wel prettig voelen. En hoe kun je dit beter doen dan voor eenzelfde soort aankleding te kiezen? Kies voor hetzelfde materiaal en combineer kleuren met elkaar. Zodoende voelt het steeds meer of buiten en binnen bij elkaar horen en dat is precies wat jij wilt!

4. Laat glazen deuren plaatsen

De meeste tuinen in Nederland zijn middels een deur verbonden met een woning. Dit is vaak nog een enkele deur met een klein raam. Wanneer jij buiten en binnen bij elkaar wilt betrekken, is het verstandig glazen deuren te laten plaatsen. Zo voelt jouw tuin echt als een verlengstuk van je woning.

5. Plaats een serre

Zijn glazen deuren voor jou niet genoeg? Dan kan een serre uitkomst bieden. Dit is een verlengstuk van jouw woning. Een serre is vaak voorzien van een glazen wand, waardoor het net voelt alsof jij buiten zit. Het is hier ’s winters vaak lekker warm, waardoor je er fijn kunt zitten. Zo kun jij zelfs in de wintermaanden optimaal genieten van jouw tuin!