De historie van glas in lood

Nieuws

Glas in lood werd vroeger vrijwel overal gebruikt, doordat het destijds nog niet mogelijk was om grote oppervlakten glas te fabriceren. Kleine stukjes glas werden samengevoegd in een loodprofiel om zo een groter geheel te krijgen. In het beginstadium werd dit alleen met blank glas gedaan, maar later ontstonden de meeste fraaie kleurcombinaties. Door de verschillende kleuren die mogelijk zijn in een glas in lood raam, blijft het raamtype nog steeds ongekend populair in Nederland.

Welvaartsglas

Waar glas in lood vroeger echt iets was voor de mensen met veel geld, is het tegenwoordig voor iedereen redelijk betaalbaar geworden. Sterker nog: het is zelfs zelf te maken. Bij diverse specialisten wordt vandaag de dag glas in lood aangeboden en in veel verschillende huizen en gebouwen in Nederland maakt het nog steeds deel uit van een raam of deur. Glas in lood is tegenwoordig dus niet enkel meer een glas voor de welvarende burger.

Mogelijkheden glas in lood raam

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor wat betreft glas in lood? In dat geval doet u er goed aan om contact op te nemen met een glaszetter bij u in de buurt. Deze vakman kan u ongetWij van Rotterdam Glaszettersfeld meer vertellen over de mogelijkheden van het plaatsen van dit glastype in uw woning. Weet u niet hoe u uw aangeschafte glas in lood raam moet plaatsen of wilt u het glastype laten restaureren? Ook hiervoor kunt u terecht bij een specialist.

Waarom kiest u voor ons?

Glasschade repareren
Glas plaatsen en vervangen
Isolatieglas
Spoedservice 24/7

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button