Glasschade zit in een klein hoekje. Voor je het weet trap je per ongeluk een bal door de ruit of heb je schade doordat je zelf met trappetje en al door het glas heen valt. Dan kan een glasverzekering uitkomst bieden. Met een glasverzekering ben je tegen de ergste problemen verzekerd. Er zijn verschillende manieren om een glasverzekering af te sluiten.
Via de woningbouwcorporatie of bewonersvereniging
In dit geval ben je via één van deze twee partijen automatisch verzekerd voor glasschade. Het zit met andere woorden bij je huur in. Dat heeft als groot voordeel dat je geen aparte verzekering hoeft aan te sluiten. In dit geval is het wel even handig om te checken welke voorwaarden de corporatie of vereniging stelt voordat je in aanmerking komt voor uitbetaling.
Als extra module bij je woonhuisverzekering
Je hebt standaard een opstalverzekering. Deze is uit te breiden met een glasverzekering, die je in kunt zetten op het moment dat er buiten jouw schuld om schade ontstaat aan het glas of dat er op een andere manier sprake is van glasschade.
Let op de kleine lettertjes
Glasschade en het plaatsen van nieuw glas door de glaszetter, wordt door de verzekeraar over het algemeen snel en goed vergoed. Let echter op de kleine lettertjes in je overeenkomst. Zo kan het zijn dat het niet standaard is dat de glasschade wordt vergoed als er sprake is glas in lood of van in de ogen van de verzekeraar verWij van Rotterdam Glaszetterstbaar gedrag.